دوره آموزش تعمیرات یخچال
ـــــ
سرفصل مطالب تعمیرات یخچال فریزر و ساید بای ساید
- آموزش سرویسکاری انواع یخچال های معمولی و ساید
- آموزش شماتیک سیم کشی و سنسورهای انواع یخچال ها
- آموزش رفع Error یخچال های مختلف
- آموزش تعمیرات یخساز یخچال ساید
- آموزش باز و بست قطعات یخچال ساید بای ساید
- رفع مشکل عدم سرمایش مناسب در یخچال ها
- بررسی و عیب یابی کمپرسور در یخچال فریزر
- شناسایی قسمت های الکترونیکی یخچال فریرز مانند بردهای الکترونیکی , مدار ها و …
- بررسی و عیب یابی اوپراتور در یخچال فریزر
- آموزش تعمیرات کندانسور و شارژ گاز انواع یخچال ها
- بررسی و رفع مشکل ترموستات در یخچال فریزر
- آموزش عیب یابی برد الکترونیک یخچال ساید
- برطرف کردن مشکل در سیستم گاز یخچال فریزر
- آشنایی با انواع یخچال و فریزر موجود در بازار با توجه به نوع و برند
- شناسایی عملکرد های مکانیکی در یخچال فریزرها
- آموزش تعمیرات یخچال و فریزرهای معمولی
- شناسایی قطعات مختلف و موجود در یخچال فریرز
- بررسی و عیب یابی کندانسور در یخچال فریزر
- آموزش عیب یابی برد یخچال و فریز
- و …
در آموزش تعمیر یخچال، آموزش تعمیر یخچال ال جی، آموزش تعمیر یخچال سامسونگ، آموزش تعمیر یخچال کنوود، آموزش تعمیر یخچال سینجر، اموزش تعمیر یخچال امرسان و اموزش تعمیر یخچال فریزر پارس خزر مثال زده میشود. اموزش گازکردن یخچال، آموزش تعمیر برد یخچال و اموزش تعمیر کمپرسور یخچال نیز از سرفصلهای اصلی در کلاس تعمیر یخچال فریزر است.
بخش های آموزش تعمیر یخچال
آموزش شارژ گاز، تعمیر کمپرسور و تعمیر بخشهای مکانیکی
آموزش تعمیر برد یخچال و فریزر
روشهای تعمیر یخچال فریزر و یخچال های صنعتی در کارگاه بصورت کاربردی تدریس میشود. تعمیرکار لوازم خانگی که تسلط روی مدار یخچال دارد این رشته را آموزش میدهد. همچنین در کلاس یک مدل یخچال برای گاز زدن و بررسی موتور آن و شناخت سنسورها موجود میباشد. تعدادی نیز برد برای شناخت قطعات و عیب یابی هر یک جهت تمرین علاقمندان مهیا است.
نکته: کارآموزان میتونند با هماهنگی برد خراب برای تمرین بیشتر بهمراه بیاورند. هدف در این کلاس تمرین شما و یادگیری بهتر است. بنابراین فیلم آموزش تعمیر یخچال و جزوه آموزش تعمیر یخچال نیز به کارآموزان در طول دوره ارائه میگردد.
آموزش شناخت کمپرسور و آموزش شارژ گاز کمپرسور: مجموعه ای مکانیکی شامل میل لنگ، پیستون و سوپاپ ها می باشد، که میل لنگ توسط یک موتور آسنکرون که داخل محفظه کمپرسور قرار دارد، می چرخد و در نتیجه پیستون مانند یک تلمبه عمل کرده با باز و بسته شدن سوپاپ ها گاز موجود در سیلندر و لوله ها به گردش در می آید. گاز مرتبا از لوله برگشت مکیده شده با فشار وارد لوله رفت می شود بنابراین گاز سرما ساز مدام در حال حرکت بوده به ترتیبی عمل سرما سازی انجام می شود. روی بدنه کمپرسور معمولا سه لوله دیده می شود : لوله رفت یا فشار گاز و لوله بر گشت یا مکش و لوله کور یا لوله مخصوص شارژ گاز.
آموزش تعمیر کندانسور (رادیاتور خنک کننده): از آنجایی که گاز در کمپرسور تحت فشار قرار میگیرد (تا آماده حرکت درون لوله های مسیر شود) حرارت گاز افزایش یافته واگر به طریقی این گرما از گاز سلب نشود و یا تعدیل نگردد عمل سرما سازی مختل می شود . از این رو همواره گاز تحت فشار قرار گرفته پس از کمپرسور وارد لوله های مارپیچ مانندی میشود که جایگاه این لوله در یخچال های خانگی پشت کابینت اصلی یخچال است.
آموزش تعویض فیلتر یا درایر: درون درایر را از موادی بنام سیلیکات یا سیلیکاژل پر می کنند . این مواد خاصیت رطوبت زدایی داشته و گاز پس از عبور رطوبت خود را تماما” به این مواد میدهد وخشک می شود بمرور بر اثر کار کرد زیاد رنگ قهوه ای بسیار روشن این مواد به تیرگی می نهد و این تغییر حالت در واقع بیانگر پایان توانایی این مواد جهت رطوبت زدایی است از اینرو پیشنهاد می شود به هنگام تعویض کمپرسور یا شارژ گاز مجدد یخچال درایر را نیز تعویض نمایید تا سرما سازی کیفیت مطلوب را داشته باشد.
آموزش تعمیرات اواپریتور (محفظه تولید یخ): از آنجا که آلومینیوم در انتقال سرما از توانایی بالایی برخور دار است به طور معمول اواپراتور را از لوله های مارپیچ آلومینیومی می سازند و از آنجا که بتوسط بسته شدن درب جای یخی هوا درون اواپریتور مسدود می شود ،تبخیر مداوم سرما در اواپریتور دما را شدیدا”کاهش می دهد بگونه ای که آب و یا هر ماده غذایی دیگری درون اواپریتور منجمد می شود.
شناخت کاپیلاری تیوب(لوله مویی): به سبب قطر بسیار کمی که داراست لوله مویی نامیده می شود . جایگاه آن بین خروجی فیلتر (درایر) و ورودی اواپریتور است. قطر و طول آن در کیفیت سرمای ایجاد شده بسیار با اهمیت است در رابطه با نقش سرما سازی آن در ادامه بحث خواهد شد. مجموعه قطعات مکانیکی شامل: کمپرسور، کندانسور، لوله مویی، درایر و اواپریتور دیده می شود.
آموزش تعمیر اجزاء الکتریکی یخچال
آموزش تعمیرات موتور الکتریکی: همانگونه که قبلا” نیز ذکر شد موتور الکتریکی با یک مجموعه مکانیکی کمپرسور یخچال را تشکیل می دهند. موتور یخچال از نوع آسنکرون بوده ودر یخچال های مختلف نوع راه انداز خازنی و یا بدون خازن آن مورد استفاده قرار می گیرد. سرهای خروجی موتور از بدنه کمپرسور خارج شده و به سایر قطعات الکتریکی متصل می شود . معمولا” سرهای خروجی شامل سه سر سیم که مانند شکل یکی از سر سیم ها متعلق به سیم پیچ اصلی ،سرسیم دوم مربوط به سیم پیچ کمکی وسر سیم سوم مشترک بین اصلی و کمکی است.بر روی بدنه بعضی از کمپرسور ها حروفی خاص،سر سیم ها را از یکدیگر تفکیک می کند.
روشهای عیب یابی ترموستات(اتومات): عمل تنظیم سرما در یخچال بتوسط ترموستات صورت می گیرد .اجزاء اصلی ترموستات عبارتند از:۱- بدنه فلزی ۲-کنتاکت های اتصال ۳- فانوسک محتوی گاز ۴- لوله مویی ۵- لوله بلو ۶- فنر و اهرم ها ۷- پیچ تنظیم .
طریقه تعویض رله استارت یا رله راه انداز موتور: آسنکرون بکار گرفته شده در مجموعه کمپرسور از نوع آسنکرون هایی است که سیم پیچ استارت تنها در لحظه راه اندازی (که همواره در این حالت بیشترین مقدار گشتاور مورد نیاز است) در مدار بوده وسپس از مدار خارج می شود. در مبحث موتور های آسنکرون به این دسته از موتور ها اشاره شد البته خروج سیم پیچ کمکی در آنها بتوسط کلید گریز از مرکز صورت می گیرد.
در موتور یخچال سیم پیچ اصلی از مسیر رله استارت که در خارج از مجموعه کمپرسور تعبیه شده تغذیه می شود.
اجزاء اصلی رله استارت عبارتند از : ۱- بدنه معمولا” از جنس باکلیت ۲- بوبین یا سیم پیچ ۳-اهرم فلزی سرگرد یا سرتخت ۴- کنتاکت های اتصال ۵-مادگی های (فیش های)اتصال رله به موتور.
آموزش تعمیر اورلود یا محافظ جریان دریافتی موتور: هرگاه در عملکرد صحیح موتور مشکلی بوجود آید مانند آسیب دیدن سیم پیچ های اصلی و کمکی ویا مسدود شدن مسیر گردش گاز و یا ضعیف بودن ولتاژ و…. جریان دریافتی موتور افزایش یافته و حرارت موتور رو به افزایش می نهد ودر نتیجه خواهد سوخت از این رو استفاده از اورلود یا محافظ الکتریکی موتور ضروری است.ساختمان آن تشکیل شده است از: ۱-بدنه مخصوص ۲-پایه های فلزی اتصال برق ۳- صفحه حساس بی متالی ۴- سیم فنری از جنس کرم نیکل یا کرم آلمینیوم ۵- پلاتین های اتصال
آموزش شناخت و تعویض گاز های مورد استفاده در یخچال سازی (گاز های مبرد – سرما زا)
برخی از گاز های مبرد در یخچال عبارتند از : آمونیاکNH3، فریون ۱۱ NFCL3، فریون ۱۲ CCL2F2، فریون ۲۱ CHCL2F21، فریون۲۲ CHCLF2، فریون ۱۱۴ C2CL2F2، انیدرید سولفورو SO2، متیل کلرید CH3CL، انیدریدکربنیک CO2، اتیل کلرید C2H5C
آموزش چگونگی تولید سرما در یخچال:
در تولید سرما از دو ویژگی مهم گاز ها استفاده می شود. ۱- گازها تحت اثر فشار زیاد بحالت مایع در آمده ودر این تغییر حالت،درجه حرارت گاز افزایش می یابد. ۲- اگر گاز مایع در محیطی باز تر از محیط قبلی قرار گیرد. بحالت فوران در آمده، تبخیر شده و دمای آن شدیدا کاهش می یابد. بنابراین بصورت یک سرما ساز مورد استفاده قرار می گیرد.
طریقه ذوب برفک در یخچال (دیفراست): با باز شدن درب یخچال مقداری از هوای گرم محیط وارد یخچال شده و بر اواپریتور قطرات آب را بوجود می آورد . بمرور قطرات آب بوجود آمده، توده های عظیم یخ یا بعبارت دیگر برفک را ایجاد می سازد که بوسیله آن ها عمل سرما سازی مختل می شود.
شناخت قطعات روی مدار الکترونیکی یخچال
تفاوت های یخچال های دوقلو وساید بای ساید از لحاظ استراکچر مدار
مسیریابی و نقشه خوانی برد یخچال
عیب یابی قطعات یخچال و طریقه تعویض قطعات الکترونیکی SMD و آی سی ها روی برد
آموزش عیب یابی و تعمیر یخچال و قلقهای تعمیرات
در اصل تعمیرکار یخچال باید موارد زیر را در رابطه به یخچال بداند. نصب یخچال، بیوسیلور، محفظه جادوئی، خنک کنندگی دوگانه، یون های سبز، لامپ ویتالایت، اشکالات شیرهای برقی، فشار و واحدهای آن، گازها و قوانین حاکم بر آنها، تعمیرانواع کمپرسور و ساختمان داخلی آن، کندانسور ،لوله موئی، اواپراتور، فیلتر و رله، اورلود، مقاومت P.T.C، خازن، ترموستات، سنسور ها و ترمیستور N.T.C، فن، انواع دیفراست (برفک زدائی)، تایمر ،المنت ،ترمودیسک ،ترموفیوز ،رید سوئیچ ،المنت تخلیه، یخ ساز و شیرهای برقی ، المنت یخ ساز، منبع آب ،المنت منبع آب، فیلتر آب، انواع نوار دور درب، انواع فشار سنج و مانیفولد (گیج)، جوشکاری، نشت یابی، شستوی مدار، تخلیه سیستم، شارژ گاز، نقشه خوانی، تست قطعات توسط خود دستگاه، اِرورها، تعمیرات و عیب یابی تخصصی برد، تنظیمات و موراد مهم در آموزش تعمیرات یخچال.
آموزش تعمیر برد یخچال
آموزش مسیریابی برد و آموزش ولتاژ گیری مدار از موارد اصلی در بخش تعمیرات برد یخچال میباشد. ارتباط قطعات روی برد یخچال با مکانیک یخچال از بحث های اصلی کلاس است.
سرفصلهای کلاس تعمیر برد یخچال فریزر
الکترونیک DIP و شناخت قطعات SMD
آموزش ارتباط قطعات روی برد
تست و اندازه گیری و درآوردن و جازدن هر یک
نقشه خوانی، مسیریابی و ولتاژ گیری برد یخچال
عیب یابی قطعه معیوب و طریقه تست روی برد یخچال
بررسی بردهای مختلف یخجال جهت آشنایی و عیب یابی